Chiftelute la cuptor cu sos picant
ingrediente chiftelute:
-250g carne de porc
-250g carne de vita
-2 catei de usturoi
-1 ou
-1 carof fiert
-sare
-piper
-o lingurita oregano
-o lingurita cimbru
-o lingurita marar
-o lingurita de faina
Ingrediente sos picant:
-o rosie
-o 1/5 lingurita piper
-o 1/5 lingurita boia picant
-o lingua bulion
-100g masline
-o lingura de ulei masline sau floarea-soarelui
Preparare chiftelute:Se pune intr-un bol carnea de vita si de porc ,se adauga usturoiul dat pe razatoare cu oul, cartoful fiert sfaramat,sare ,piper,cimbru,marar,oregano,faina si se amesteca .Se formeaza bilute de carne asa cum vedeti in imagini si se baga la cuptor pentru 20 min. la 180 grade.
Preparare sos picant:Cat timp se fac chiftelutele pregatim sosul! Se da rosia prin blender....daca nu aveti blender sau robot de bucatarie se poate taia si cubulete mici....si apoi se pune in uleiul incins...se lasa 2 ,3 minute la calit dupa care se pun maslinele ,bulionul,piperul si boiaua iute si se pune si o jumatate de cana de apa .Se lasa sa fiarba si apoi sosul e gata!!!
Intr-o farfurie se pun chiftelute si se adauga sos langa ele ....o minunatie!!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu