Shiitake
Shiitake este o ciuperca comestibila maronie care se dezvolta bine in padurile Asiei de Est. Este privita in Japonia ca un simbol al longevitatii, si nu este greu de inteles de ce: pe langa faptul ca este bogata in oligoelemente precum cuprul, magneziul, vitaminele B, shiitake mai da pe afara de plina ce este cu antioxidanti anticancerigeni precum seleniul. Mai mult, potrivit Sloan-Kettering Cancer Center, shiitake contine lentinan, un beta glucan care stimuleaza sistemul imunitar, activand astfel anumite proteine si celule(precum macrofacele si celulele T) care lupta impotriva cancerului.
• Datorita componentelor sale active ce maresc productia de anticorpi, contribuie la intarirea sistemului imunitar;
• Actioneaza ca un fel de bariera impotriva infectiilor cauzate de virusi, bacterii si Candida albicans;
• Favorizeaza formarea florei bacteriene ”bune” din intestin, indeplinind astfel un rol probiotic;
• Actionand pentru contracararea germenilor prezenti in cavitatea bucala, participa la prevenirea cariilor si reduce placa dentara;
• Este recomandata pentru diminuarea colesterolului din sange;
• Contribuie la prevenirea aterosclerozei;
• Protejeaza ficatul si favorizeaza producerea de anticorpi impotriva hepatitei B;
• Contribuie la atenuarea dezvoltarii celulelor canceroase;
• Este de un real ajutor in cazul epuizarii psihice si fizice a organismului, etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu