miercuri, ianuarie 25

Albirea naturală a dinţilor, mai simplă ca niciodată: Opt remedii naturale

Albirea naturală a dinţilor, mai simplă ca niciodată: Opt remedii naturale


Fumători sau nu, cu toţii ne confruntăm cu nevoia de albire a dinţilor la un moment dat. Chiar dacă efectuăm un periaj corect de minim două ori pe zi şi folosim şi alte produse pe parcursul zilei - guma de mestecat, ata dentară şi apa de gură - dantura noastră îşi pierde din strălucire şi are nevoie de o îngrijire atentă.
Albirea dinţilor la stomatolog nu este recomandată decât ca ultimă variantă. Procedeele şi tratamentele folosite sunt foarte puternice şi atacă structura dintelui slăbindu-I forţa şi vulnerabilizându-l în faţa bacteriilor. Una dintre metodele clasice medicale de albire este gutiera cu gel care trebuie purtată noaptea. Un alt procedeu este albirea dinţilor cu laserul. Pastele de dinţi special pentru albire din comerţ atacă smalţul, iar preţul plătit pentru un zâmbet strălucitor timp de câteva săptămâni este uriaş.
Pentru a putea preveni natural sau trata este necesar să înţelegem care este cauza, aşadar iată câteva dintre cele mai frecvente motive ale îngălbenirii dinţilor: lipsa igienei riguroase, fumatul, alimentaţia inadecvată, lipsa nutrienţilor sănătoţi şi a calciului, coloranţii alimentari sau naturali. La aceştia se adaugă şi unele medicamente din familia antibioticelor.
Cele mai eficiente remedii le găsim în natură
Lămâia: o dată pe săptămână tăiaţi o felie groasă de lămâie şi frecaţi periuţa în ea. Apoi spălaţi-vă dinţii. Repetaţi procedeul timp de măcar cinci minute. Faceţi o pauză alte cinci minute apoi spălaţi-vă cu pasta de dinţi. Atenţie, dacă acuzaţi dureri puternice, atunci trebuie să vă duceţi la medicul stomatolog pentru a verifica dacă nu aveţi probleme de sănătate orală. De asemenea, după aplicare, spălaţi-vă foarte bine pentru a înlătura acizii citric care sunt puternici şi pot atenta la smalţul dinţilor. 

Mai există o metodă care se foloseşte de lămâie şi anume clătirea dinţilor cu zeamă de lămâie. Aceasta de prepară o treime suc de lamâie şi două treimi apă. Această metodă poate fi folosită zilnic, mai puţin seara.

Bicarbonatul de sodiu: probabil unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru albirea dinţilor, bicarbonatul de sodiu trebuie utilizat o dată pe săptămână, după periajul normal de seară.
Căpşunile: se spune că pulpa de căpsune este un tratament foarte bun de albire a dinţilor dintre toate fructele. Căpşunile împrospătează foarte mult respiraţia. Merele în schimb au o structură abrazivă, mai rigidă care curăţă mai bine dantura. Puteţi fie să le mâncaţi, sau să faceţi o pastă din căpşuni şi bicarbonat de sodiu cu care să vă frecaţi pe dinţi.
Conopida: această legumă este recomandată pentru albirea dinţilor pentru că stimulează producţia de salivă şi previne formarea plăci dentare sporind sănătatea orală. Conopida, ţelina şi merele au un efect foarte bun în prevenirea bolilor dentare datorită aportului de vitamina C.
Coaja de portocală: Frecaţi dinţii cu coajă de portocală sau cu coajă de lămâie rasă şi uscată. Le puteţi amesteca şi cu busuioc sau cu frunze de salvie. Este un proces lent, dar garantat de specialişti. După ce îi frecaţi spălaţi-vă normal dantura. În cîteva luni dinţii dumneavoastră vor străluci.
Oţetul: un amestec eficient este cel din oţet de mere, puţină sare şi jumptate de lingură de praf de copt. Masaţi dinţii cu o perie înmuiată în pasta obţinută şi apoi clătiţi bine.
Acidul lactic: conusmaţi cât mai multe produse lactate - lapte, brânzeturi, iaurt - acestea combat afecţiunile gingivale şi întăresc smalţul dinţilor aducându-I şi mult mai multă strălucire.
Peroxidul de hidrogen: oxidanţii din această soluţie antiseptic albeşte dinţii. Clătiţi-vă de câteva ori pe lună, dar nu mai des. Dacă vreţi să o folosiţi de mai multe ori diluaţi-o cu apă, clătiţi timp de 1 minut şi scuipaţi. Aşteptaţi să îşi facă efectul încă un minut şi apoi clătiţi cu apă din abundenţă.

luni, ianuarie 23

CITESTE SI NU VEI MAI FOLOSI NICIODATA ACEST ULEI



Uleiul de palmier este dăunător pentru sănătate



Uleiul de palmier este dăunător pentru sănătatePentru producerea uleiului de palmier se foloseşte un soi special de palmier de Guineea. Acest produs este singurul ulei vegetal, care are o compoziţie aproape asemănătoare cu grăsimi animaliere, pentru că uleiul de palmier este compus, în principal, din acizii graşi saturaţi.
Uleiul de palmier este utilizat în industria prelucrătoare, în special, la uzinele metalurgice, cu el este lubrifiat echipamentul. Iar în ultimii decenii, uleiul de palmier s-a"stabilit" ferm la bucătăriile noastre. Este suficient să citiţi compoziţia produselor care sunt vândute în fiecare magazin pentru a vedea acest ingredient. Uleiul de palmier, se adaugă la multe dulciuri, îngheţată, lapte condensat, ciocolată, cartofi prăjiţi si aproape toate alimentele fast-food. De asemenea, uleiul de palmier este adesea o componentă majoră a aşa-numitului ulei uşor sau spread.
De ce uleiul de palmier este atât de răspândit? În primul rând, el se păstrează o lungă perioadă de timp fără a-şi schimba gustul şi, prin urmare, cu el pot fi fabricate  produse cu termene mai lungi. Şi, în al doilea rând, uleiul de palmier este ieftin, acest lucru, desigur, a fost imediat apreciat de către producătorii. Însă ce impact ar putea avea o utilizare constantă a uleiului de palmier asupra sănătăţii consumatorilor?
Uleiul de palmier - este un produs destul de refractar, pentru a începe să se topească acesta are nevoie de o temperatură mai mare, decât corpul unui om. În stomac, acest ulei nu se topeşte, ci rămâne în formă de o masă lipitoare, care se aseamănă cu un material de construcţii pentru căptuşeală(chit).
Toata lumea a auzit că grăsimile vegetale sunt utile pentru organismul uman. Dar această declaraţie poate fi atribuită numai la uleiuri, compuse din grăsimile nesaturate. În plus, uleiul vegetal conţine până la 75% de acid linoleic, care practic lipseşte în uleiul de palmier. Uleiurile vegetale, recunoscute ca cele mai utile sunt ulei de măsline şi ulei de porumb, iar în uleiul de palmier, în general, nu există nici un fel de substanţe, necesare pentru funcţionarea normala a organismului.
Uleiul de palmier, compus din grăsimile săturate, duce la creşterea colesterolului în sânge, care ca o plastilină  astupă vasele sanguine, provocând  ateroscleroză şi bolile de inimă. În plus, există o opinie, potrivit căreia uleiul de palmier este o substanţă cancerigenă, utilizarea lui constantă poate provoca creşterea tumorilor canceroase.
Apropo, femeile trebuie să ţină minte că uleiul de palmier, poate fi inclus nu numai în produsele alimentare, ci şi în cosmeticele ieftine. O astfel de cosmetică nu vă va adăugă frumuseţe, şi dacă rujul miroase a parafină, mai bine să renunţaţi la  utilizarea acestui produs.
Cum am putea reduce consumul uleiului de palmier, dacă producătorii îl utilizează atât de larg? Trebuie să citim cu atenţie etichetele şi să refuzăm la cumpărătură, dacă acest ingredient este pe primele locuri. Desigur, alimentele organice sunt mai scumpe, însă economii pe seama sănătăţii nu sunt cel mai bun mod de a spori averea dvs.

cele mai frumoase gradini!!!!!

Cele mai frumoase gradini!!!!













marți, ianuarie 17

alimente care te ajuta sa slabesti!!!!!!!

Diversitatea este cheia. Pentru reeducarea si controlul apetitului dai corpului tau o diversitate cat mai mare de alimente, gusturi, culori, texturi, nutrienti, vitamine, minerale, oligoelemente, fitonutrienti. Din lista de mai jos fiecare isi poate alege ce doreste, in functie de preferinte, filosofie de viata, buget, anotimp etc. Ordinea din lista de mai jos este stabilita in functie de importanta/valoarea alimentului si a caracteristicolor sale. Pentru vegani sau cei care tin post am facut o lista separata (click pentru articolul despre dieta vegana sau de post). Pentru a slabi trebuie sa ai intotdeauna la indemana: carne, peste, oua, legume, nuci, seminte, lactate fermentate, fructe. Vorbim aici de alimente sub forma de „materii prime”, nu de variantele „procesate” gen mezeluri, supe ... 

Regim alimentar pentru slabit…cat de stricta trebuie sa fii?

Stiu, esti perfectionista si oricat ti-ar spune ceilalti ca arati bine, tu stii ca trebuie sa mai dai jos un kilogram pe ici – pe colo (nu esti singura 😉 ). Dar daca nu ai probleme mari de greutate, nu este necesar sa te infometezi sau sa-ti lasi viata condusa de gramajul/ continutul nutritiv al alimentelor consumate, ci doar sa respecti un regim alimentar pentru slabit in linii mari, format din alimente sanatoase.
Tinand cont de doar cateva reguli, vei ajunge la greutatea dorita fara mari eforturi si fara sa-ti dai seama, iar in timp un astfel de regim alimentar pentru slabit te va ajuta sa duci o viata mai sanatoasa si  sa-ti recapeti frumusetea si stralucirea pielii.

Regim alimentar pentru slabit, fara infometare

Iata, asadar din ce tipuri de alimente trebuie sa fie format un regim alimentar pentru slabit si ce trebuie sa eviti cu desavarsire pentru rezultate rapide:
1. Alimente recomandate intr-un regim alimentar pentru slabit:
– Fructe si legume: cu cateva exceptii (cum ar fi bananele) cu care nu trebuie sa exagerezi, fructele si legumele de orice fel trebuie sa se regaseasca in alimentatia ta in 5 pana la 9 portii pe zi. Pline de vitamine, minerale, antioxidanti si fibre, fructele si legumele reduc riscurile de boli cardiovasculare, diverselor tipuri de cancer si sunt foarte satioase!
– Cereale integrale: cerealele intergrale (cu continut scazut de zahar), orezul brun, orzul, ovazul sau taratele sunt importante surse de vitamina B, vitamina E si fibre si foarte bune si consistente intr-un regim alimentar pentru slabit;
 Produse lactate cu un continut mic de grasime: bogate mai ales in calciu, potasiu si vitamina D, produsele lactate intaresc sistemul osos si dintii si regleaza tensiunea arteriala;
– Nuci si seminte: bogate in proteine si grasimi monosaturate, nucile si semintele contin foarte multe vitamine, antioxidanti, fibre, proteine, fier, magneziu si alte substante nutritive esentiale organismului uman, nucile si semintele au proprietati anticancerigene, energizante si laxative, protejeaza dintii si imbunatateasc capacitatile cognitive;
– Proteine de calitate: pentru ca avem nevoie si de proteine nobile, recomandate intr-un regim alimentar pentru slabit sunt carnea de pui (fara piele) si de curcan, pestele slab si ouale.
2. Alimente nerecomandate intr-un regim alimentar pentru slabit:
 Grasimi saturate: carnea grasa, unt, branza sau alte lactate cu un continut mare de grasime, nuca de cocos, ulei de palmier. Aceste grasimi pot creste nivelul de colesterol, pot contribui la blocarea arterelor, la aparitia bolilor cardiovasculare sau a diverselor tipuri de cancer.
– Graimi trans: margarina, prajituri, placinte (produse de panificatie), creme, alimente semipreparate si prajite. Atentie atunci cand citesti eticheta produselor, la continutul de ulei vegetal hidrogenat – termen folosit pentru grasimile trans;
– Alimente cu continut foarte ridicat de sodiu: produse procesate, cum ar fi conservele, mezelurile, pastele si alte produse congelate cresc tensiunea arteriala si riscurile de boli cardiovasculare si osteoporoza;
– Alimente “fara grasimi”: eticheta multor dulciuri sau chipus-uri specifica faptul ca produsul este “fara grasimi”, insa acesta contine si o cantitate mare de zahar si alte ingrediente sustitut care scad rata de absorbtie al vitamine liposolubile in corp, cum ar fi A, D, E sau K.regim alimentar pentru slabit

Regim alimentar pentru slabit, fara stres

Asadar, un regim alimentar pentru slabit nu trebuie sa fie un chin, iar rezultate satisfacatoare se pot obtine si doar avand putin mai multa grija la ceea ce mananci zilnic si evitand marile pericole pentru silueta. Odata ce vei indeparta amenintarile din alimentatia ta, vei vedea cum vei incepe sa arati si sa te simti mult mai bine.
Asadar, de-acum stii ce pui pe lista de cumparaturi, iar daca mai cunosti si alte alimente-minune pentru un regim alimentar pentru slabit, te rugam sa ni le impartasesti si noua! 😀

luni, ianuarie 9

Legea care prevede eliminarea a 102 taxe, votata in unanimitate. Anuntul facut de catre premierul Dacian Ciolos


Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca Executivul este de acord doar cu anumite prevederi ale legii si ar putea lua in calcul o eventuala contestare a documentului la Curtea Constitutionala.
Liviu Dragnea, presedintele PSD, initiatorul legii:
"Eliminarea acestor taxe reprezinta 90% din timpul pierdut de romani pentru plata obligatiilor catre stat. Poate fi votarea acestei legi o raza de speranta care poate da incredere romanilor ca tara poate deveni o tara normala, asa cum ne-o dorim cu totii. Impactul bugetar este de 0,1 la suta"
Liberalii au sustinut si ei eliminarea taxelor parafiscale, dar l-au acuzat pe Liviu Dragnea de populism pentru ca a initiat proiectul chiar inainte de alegeri. In plus, efectele eliminarii acestor taxe nu ar fi fost suficient analizate.
Eugen Nicolaescu, deputat PNL: "Este foarte greu de acceptat sa vii cu o reducere masiva de asemenea obligatii financiare fara sa ai un studiu de impact. Cine stie cum vor functiona anumite institutii de cand va intra legea in vigoare, cum vor fi afectati toti cetatenii ca urmare a anularii unor asemenea obligatii financiare care au fost fara discernamant anulate".
Legea initiata de seful PSD prevede printre altele eliminarea timbrului de mediu pentru autovehicule, plata pentru cazierul fiscal, taxa pentru eliberarea paşaportului temporar, dar si cea pentru pierderea sau modificarea actelor.
Vor disparea si taxele pentru serviciile prestate de Ministerul Afacerilor Interne pentru public si cele percepute de Casa Nationala de Pensii.
Taxa radio-tv dispare de asemenea, desi luni la Comisia de buget finante, parlamentarii hotarasera contrariul. Liberalii s-au opus vehement eliminarii acestei taxe si i-au acuzat pe sociali democrati ca vor ca prin aceasta masura sa controleze institutiile media publice obligandu-le sa primeasca finantare doar de la bugetul de stat.
Premierul Dacian Ciolos a declarat ca nu este de acord cu prevederile legii lui Liviu Dragnea: "Unele taxe pot fi eliminate fara probleme, sunt alte taxe care sunt eliminate si nu se clarifica situatia bugetara pentru anumite institutii risca sa produca probleme"
Actul normativ ar putea fi atacat la Curtea Constitutionala de catre Guvern. Daca acest lucru nu se intampla, in termen de 5 zile documentul merge la presedinte pentru promulgare. La randul sau, Klaus Iohannis poate cere reexaminarea documentului sau poate sesiza CCR.

vineri, ianuarie 6

Semnale de la extraterestrii!!!!!!

Sursa unor semnale radio misterioase din afara galaxiei noastre a fost identificată după zece ani de cercetări

Sursa unor semnale radio misterioase din afara galaxiei noastre a fost identificată după zece ani de cercetări
  •  
  •  
Oamenii de știință au reușit să identifice sursa unor semnale radio misterioase care provin din afara galaxiei noastre. După aproape zece ani de la prima apariție a semnalelor, oamenii de știință au reușit să identifice faptul că aceste semnale provin de la o galaxie pitică aflată la mai bine de trei miliarde de ani lumină față de Terra, relatează mirror.co.uk.
Sursa acestor semnale face obiectul unor dezbateri aprinse între oamenii de știință. Astfel de explozii de unde radio pot fi rezultatul „evaporării” unei găuri negre, al coliziunii dintre două stele neutronice sau, de ce nu, pot fi emise de o eventuală civilizație extraterestră.
Anul trecut, au fost interceptate astfel de nouă semnale într-o singură lună, ceea ce a permis ca oamenii de știință să studieze cu atenție de unde provin acestea. Astfel, s-a descoperit că aceste semnale provin de la o galaxie pitică aflată la 3 miliarde de ani-lumină de planeta noastră. Descoperirile au fost prezentate la reuniunea anuală a Societății Astronomiec Americane.
Cu toate că sursa semnalelor radio misterioase a fost identificată, încă nu este clar ce anume le generează.

Foloseste una din aceste masti si scapa de riduri!!!!!



                                Masca pentru intinerire,exfoliere si hidratare!!!!!!


Nu cred ca mai este nevoie sa mentionez masca din amestec de galbenus de ouulei de masline si o lingurita de miere. Ea se bucura de atata faima tocmai pentru ca este la indemana tuturor, rapid de preparat si cu efecte extrem de benefice.


Mai putin cunoscuta, insa la fel de lesne de preparat este si tratamentul pe baza de iaurt si aspirina. Aceasta masca se va prepara astfel: se piseaza marunt o aspirina, daca aveti tenul gras, puteti folosi chiar doua, si se amesteca cu o lingura de iaurt (recomandabil ar fi ca iaurtul sa fie cat mai natural, daca nu de casa), si o lingurita de ulei de avocado. Se aplica pe fata, insa nu se tine mai mult de 10 minute.


Un tratament eficient impotriva ridurilor, in special pentru cele cu ten foarte uscat, este amestecul de terci de ovaz cu ceai negru (fara arome) doua lingurite de miere si suc de morcovi. Compozitia se fierbe circa 10 minute si se aplica pe fata, calduta. Se clateste dupa o jumatate de ora.


Unul dintre tratamentele mele preferate ramane insa cel din ceai de musetel cu patrunjel si marar tocat foarte marunt. Dupa ce fierbe compozitia, se strecoara, se lasa la racit si se aplica pe fata, mentinandu-se aproximativ o jumatate de ora.


De retinut cateva ingrediente benefice pentru mastile antirid : sucul de lamaie, sucul si pulpa de piersica, uleiul de argan, uleiul de masline, uleiul de avocado, uleiul din nuci de Macadamia, galbenusul de ou, mierea, ceaiul de musetel, ceaiul negru. Orice combinatie ati face din aceste elemente de baza, nu puteti gresi!

miercuri, ianuarie 4

Proprietatile terapeutice nebanuite ale cafelei.

Proprietatile terapeutice nebanuite ale cafelei. 


Cafea de zi cu zi nu te tine doar treaz, asa cum crezi tu, ci te fereste si de boli. Cafeaua te apara de cancerul de piele, te tine departe de Alzheimer si diabet, iti mareste puterea de concentrare.

Poate ca ai mai auzit expresia "Nu-mi spune acum (si de obicei e vorba despre o veste proasta!), nici nu mi-am baut cafeaua". Probabil la nivel inconstient stim ca aceasta licoare ne face mai toleranti. E de ajuns o ceasca de cafea si starea de sprit se schimba.

Si nu sunt vorbe in vant: un studiu publicat de European Journal of Social Psychology sustine ca o doza moderata de cafea ne face mai deschisi la persuasiune.

Cu alte cuvinte, daca vrei sa ceri o marire de salariu, intra in biroul sefului tau cu o ceasca de cafea si inmaneaza-i-o urgent.
Bea inainte de a merge la sala

Deoarece pare sa blocheze semnalul de durere sau oboseala care pleaca din muschi, cafeaua te ajuta sa faci exercitii fara a simti oboseala sau eventuala febra musculara. Asa ca o cescuta de cafea inainte de a merge la sala sau a urca pe munte este binevenita.

Pacatele cafelei

Totusi, nu e cazul sa uiti si care sunt "pacatele" cafelei. Polifenolii din aceasta bautura pot bloca absorbtia de fier si pe cea de calciu. Asa ca bea-ti cafeaua dimineata si iaurtul dupa-amiaza sau invers, pentru a avea ocazia sa socializezi la munca, cu colegii.

Un alt studiu, realizat de Universitatea Americana din Washington, a aratat ca aceasta bautura are potentialul de a te face mai fericit si mai sociabil.

Antibiotic natural,trateaza bronsita,gripa,ajuta ficatul Usturoiul

                                 


                                          Antibiotic natural,trateaza bronsita,gripa,ajuta ficatul 
Usturoiul

              Usturoiul este un puternic antibiotic natural, iar consumat zilnic ajută la întărirea sistemului imunitar. Medicina populară îl recomandă şi în hipertensiune, scăderea colesterolului, pentru probleme cu bila și cu ficatul. Alege usturoiul românesc, cel cu mustăţi, pe care îl mâncam în copilărie.
    Leacuri în răceli

Usturoiul este eficient în combaterea simptomelor răcelii și bronşitei, cum este tusea.

• Fiertură de usturoi. Se fierbe lapte (500 ml) cu feliuţe de usturoi (un căţel) timp de câteva minute. Remediul se bea cald.

• Sirop de usturoi. Se curăţă 50 g de usturoi şi se fierb 2 minute într-o cantitate de apă echivalentă unui pahar. La această fiertură se adaugă 50 g de miere şi se amestecă bine. Se ia câte o linguriţă de 2-3 ori pe zi pentru a calma tusea.

• Ceai de cimbru cu usturoi. Se face o infuzie de cimbru cu un căţel de usturoi tăiat bucăţele. Se îndulceşte cu miere (când ceaiul s-a răcit).

Dezinfectant natural

Pentru a dezinfecta plăgile, se prepară un oţet de usturoi. Se curăţă 30 g de usturoi şi se lasă la macerat 10 zile în jumătate de litru de oţet. Se filtrează şi se păstrează bine închis. Poţi să-l foloseşti pe comprese pentru a dezinfecta rănile mici, tăieturile şi zgârieturile.

Contra hipertensiunii  

Se pune seara, la macerat, un căţel de usturoi zdrobit într-un pahar cu apă. Dimineaţa, pe nemâncate, se bea apa (după ce a fost îndepărtat usturoiul din pahar).

Pentru curățarea vaselor de sânge, este indicată tinctura de usturoi. Se amestecă 40 g de usturoi cu 250 ml de alcool dublu rafinat. Se pune amestecul într-o sticlă de culoare închisă şi se ţine 10 zile la macerat, într-un loc întunecos.

Apoi, se filtrează şi se păstrează într-o sticlă. Se beau câte 5-10 picături de tinctură, diluate cu o lingură de apă rece, de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, potivit clicksanatate.ro.

Alină durerile reumatismale

Se pisează o căpăţână de usturoi şi apoi se pune la macerat în 200 ml de ulei de măsline şi se lasă 2-3 zile. Cu acest preparat se masează articulaţiile dureroase. Se poate folosi şi în caz de entorse.

Opreşte căderea părului

Se pun la macerat 3 căţei de usturoi în 8 linguri de ulei de măsline cald. După 2 zile, se masează scalpul cu acest preparat, se lasă 10 minute şi apoi se spală părul, ca de obicei.

Beneficii pentru ficat

Usturoiul, în amestec cu ghimbir și cu lămâie, ajută la eliminarea grăsimilor înainte ca acestea să ajungă în sânge, precum și la detoxificarea pe cale hepatică. 

Ai nevoie de:

• 2 căței de usturoi

• 2 lămâi cu coajă

• ½ de rădăcină de ghimbir sau 1 lingură de ghimbir pudră

• 1 l de apă

Speli lămâile și le tai felii. Le pui în blender, împreună cu usturoiul și ghimbirul. Le amesteci până obții o pastă omogenă. Apoi, răstorni pasta într-o oală, torni apa și o pui la fiert. După ce începe să fiarbă, o iei de pe foc și o lași să se răcească.

Lichidul obținut se pune într-o recipient de sticlă. Se bea câte un pahar cu cel puțin 2 ore înainte de mese sau pe stomacul gol. Înainte de consum, trebuie să se agite sticla.

marți, ianuarie 3

Remediu naturist pentru cancer si multe alte afectiuni!!!!!

                                                                      Shiitake





                  Shiitake este o ciuperca comestibila maronie care se dezvolta bine in padurile Asiei de Est. Este privita in Japonia ca un simbol al longevitatii, si nu este greu de inteles de ce: pe langa faptul ca este bogata in oligoelemente precum cuprul, magneziul, vitaminele B, shiitake mai da pe afara de plina ce este cu antioxidanti anticancerigeni precum seleniul. Mai mult, potrivit Sloan-Kettering Cancer Center, shiitake contine lentinan, un beta glucan care stimuleaza sistemul imunitar, activand astfel anumite proteine si celule(precum macrofacele si celulele T) care lupta impotriva cancerului.
• Datorita componentelor sale active ce maresc productia de anticorpi, contribuie la intarirea sistemului imunitar;
• Actioneaza ca un fel de bariera impotriva infectiilor cauzate de virusi, bacterii si Candida albicans;
• Favorizeaza formarea florei bacteriene ”bune” din intestin, indeplinind astfel un rol probiotic;
• Actionand pentru contracararea germenilor prezenti in cavitatea bucala, participa la prevenirea cariilor si reduce placa dentara;
• Este recomandata pentru diminuarea colesterolului din sange;
• Contribuie la prevenirea aterosclerozei;
• Protejeaza ficatul si favorizeaza producerea de anticorpi impotriva hepatitei B;
• Contribuie la atenuarea dezvoltarii celulelor canceroase;
• Este de un real ajutor in cazul epuizarii psihice si fizice a organismului, etc.